Skip Navigation LinksAbout-Directorate

DAÜ Sağlıklı Yaşam Merkezi (DAÜ-SAYMER)

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlıklı Yaşam Merkezi (DAÜ-SAYMER), sağlık bilimleri fakültesi bünyesinde tam donanımlı laboratuarları ve alanında uzman kadrosu ile resmi yönetmenliği devralandığı Mart 2016 tarihinden bu yana kaliteli sağlık hizmeti sunmaktadır. Toplum sağlığını geliştirme yanında öğrenci eğitimini de sağlayan merkez, sağlık alanındaki yenilikleri takip etmeyi ilke edinerek gelişmeye devam etmektedir.

DAÜ-SAYMER HİZMETLERİ

DAÜ-SAYMER, Sağlık Bilimleri Fakültesi çatısı altında sağlıklı kişilerin sağlığını koruma ve geliştirme yanında ayrıca uzman hekim tarafından teşhis konmuş kişilerde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon uygulamaları, Beslenme ve Diyet kontrolu ve Hemşirelik hizmetleri ile doğru ve etkin tedavi yöntemleri sunabilmektedir. Bu amacları gerçekleştirmek için özelleşmiş laboratuarlarda bilgisayar ortamında ayrıntılı değerlendirmeler yapılmakta ve objektif sonuçlar alınmaktadır. Elde edilen veriler ışığında kaliteli hizmet anlayışından ödün verilmeden, fakülte bünyesinde öğrenci eğitimlerinden de sorumlu olan akademisyenler tarafından tedavi imkanı sağlanmaktadır. Kalifiye sağlık elemanı yetiştirme çabası ile şekillendirilmiş ünitelerde, öğrenciler hasta odaklı yaklaşımı öğrenmekte, doğru ve bütüncül değerlendirme yöntemlerini kullanabilmekte, kanıta dayalı tedavi yöntemlerini ayırtedebilmekte ve kişinin yaşam kalitesini arttırmanın önemini kavrayabilmektedirler.

DAÜ-SAYMER,  randevu sistemi ile çalışmakta olup hafta içi 08.30-19.00 saatleri arasında hizmet verebilmekte ve öğrenci, personel ve halkımız bu hizmetten yararlanabilmektedir. Sağlıklı ve ilgili uzman hekim tarafından teşhis almış kişiler raporları ile başvurabilmekte ve bireysel değerlendirmenin ardından tedavi şansı elde etmektedir.

DAÜ-SAYMER, sağlıklı kişilere sağlıklıklarını koruma ve geliştirme yönünde eğitimler vermekte ve öneriler sunmaktadır. Bireysel veya grup eğitimleri ile sağlıklı ve doğru beslenme, egzersiz ile bütünleştirilmiş yaşamın önemi, sağlıklı ve başarılı yaşlanma, sağlıklı gebelik ve doğal doğum, emzirmenin önemi ve anne-bebek sağlığı, kemik sağlığını koruma ve geliştirme, omurga sağlığını koruma ve ergonomik duruşu öğrenme, spor sakatlıklarının önlenmesi ve sportif performansın ileri teknolojiyle değerlendirirlmesi ve geliştirilmesi, kronik hastalıkları tanıma ve başedebilmeyi öğrenme gibi konularda destek sağlamaktadır.

Ayrıca, teşhis almış kişilerde fizyoterapi yaklaşımları, rehabilitasyon yöntemleri (fonksiyonun kazandırılması veya yeniden şekillendirilmesi), ortez ve protez uygulamaları, egzersiz tedavileri, beslenme ve diyet kontrolu uygulanmaktadır.

DAÜ-SAYMER kişiye en iyi hizmeti sunmak için multidisipliner ve interdisipliner ekip anlayışını benimsemiş bir merkez olarak ekip içeirisinde yer alması gereken öncelikle uzman hekim ve diğer sağlık elemanları ile sürekli iletişim halinde bulunmaktadır. Hasta memnuniyetinin her geçen gün arttığının gözlemlendiği merkez, birçok sağlık elemanı, kurum ve kuruluşlar tarafından manevi olarak desteklenmekte ve çalışma anlayışı ile  örnek bir merkez olarak takdir edilmektedir. Merkez her geçen gün artan başvuru sayısı ve hizmet alanları ile dinamik olarak gelişmeye devam edecektir.

DAÜ-SAYMER'in temel çalışma ilkesi

DAÜ-SAYMER, toplum sağlığını koruma ve iyileştirme ve sağlık alanında farkındalıkları arttırma hedefleri ile yola çıkmıştır. Aynı anda öğrencilerinin mesleki eğitim ve becerilerini geliştirme imkanı sağlayan merkez, kurulduğundan bu yana, etik kurallar doğrultusunda, hasta mahrumiyetine önem vererek, din, dil, ırk, ayırımı yapmadan, sosyokültürel ve ekonomik farklılıkları dikkate alarak, yenilikler ışığında, zengin yöntemler ile sonsuz saygı ve sevgi ile öncü hizmet vermeye devam etmektedir.

Prof. Dr. Mehtap Malkoç
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı